ГоловнаСуспільствоПодії

У ЗСУ розповіли подробиці аварії Су-27 в Житомирській області

Літак у 2016 році пройшов ремонт.

У ЗСУ розповіли подробиці аварії Су-27 в Житомирській області
Фото: facebook.com/petroporoshenko

У Житомирській області 15 грудня, в день аварії Су-27, у районі проведення польотів авіації спостерігалися складні метеорологічні умови, проте планові польоти проходили за встановленого мінімуму погоди. Про це повідомляє прес-центр командування повітряних сил ЗСУ у Facebook.

"Льотчик був підготовлений до виконання завдань в таких умовах. Політ тривав близько 30 хвилин. Пілот виконував вправи з курсу бойової підготовки на пілотаж в складних метеорологічних умовах, відпрацьовував вправи навчального повітряного бою та інші завдання. Літак розбився під час заходу на посадку між дальнім і переднім приводом аеродрому Озерне", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що Су-27 з бортовим номером "55", що зазнав авіакатастрофи в Житомирській області, 1987 року випуску, є одним з самих нових літальних апаратів цього типу, що є на озброєнні Повітряних сил Збройних сил України.

Уточнюється, що цей літак в 2016 році пройшов середній ремонт на державних авіаційно-ремонтних підприємствах, зокрема, авіаційні двигуни пройшли капітальний ремонт на Луцькому ремонтному заводі "Мотор" 8 квітня 2016.

"Протягом експлуатації Су-27 здійснив 824 посадки, провів у небі 479 годин. Літак надійшов на озброєння і почав виконувати завдання майже одночасно із загиблим пілотом. Льотчик добре знав цю машину", - йдеться у повідомленні.

Наразі всі обставини трагічної події з'ясовуються.

На місці катастрофи працює широке коло профільних фахівців командування Повітряних сил ЗС України, Державне бюро розслідувань, правоохоронні органи.

Раніше повідомлялося, що ДБР розслідує аварію Су-27 в Житомирській області за статтею про порушення правил польотів.

Нагадаємо, під час аварії загинув військовий льотчик першого класу, майор Олександр Фоменко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram