ГоловнаСуспільствоПодії

Глава УГКЦ привітав православних українців з об'єднанням церкви

"Це особливий історичний момент для всіх християн України".

Глава УГКЦ привітав православних українців з об'єднанням церкви
Блаженнейший Святослав (Шевчук)
Фото: http://news.ugcc.ua

Глава Української греко-католицької церкви Блаженніший Святослав (Шевчук) привітав православних українців з нагоди Об'єднавчого Собору та обрання митрополита Епіфанія предстоятелем Православної церкви в Україні. Про це повідомляє сайт УГКЦ.

"У цей історичний момент я хочу простягнути братню руку від імені нашої Церкви до новообраного предстоятеля і всіх православних братів, кажучи, що відтепер ми йдемо разом в історію, до єдності і правди", - сказав глава УГКЦ під час благодійного бенкету в Києві 15 грудня.

Предстоятель УГКЦ зазначив, що це особливий "історичний момент для християн України".

"Попереду багато роботи, але мені приємно чути, що в першій промові новообраний предстоятель говорив про розвиток богословської освіти. Ми розуміємо, що сучасне суспільство чекає не тільки зміни вивіски або внутрішньої організації, а й очікує нової якості церковного буття. Нехай внутрішній рух до консолідації та об'єднання не припиняється", - сказав Блаженніший Святослав.

Нагадаємо, 15 грудня було створено Православну церкву України, яка об'єднала УПЦ Київського Патріархату, УАПЦ і частину УПЦ Московського патріархату. Її предстоятелем був обраний єпископ  Епіфаній (Думенко), який отримав титул митрополита Київського і всієї України.

Вселенський патріарх вже запросив Епіфанія на Фанар для вручення томосу 6 січня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram