ГоловнаСуспільствоПодії

ДБР розслідує аварію Су-27 в Житомирській області за статтею про порушення правил польотів

Під час аварії загинув військовий льотчик.

ДБР розслідує аварію Су-27 в Житомирській області за статтею про порушення правил польотів

Державне бюро розслідувань та військова прокуратура розпочали розслідування катастрофи Су-27 в Житомирській області і загибелі військового льотчика. Про це пише Интерфакс з посиланням на військову прокуратуру Центрального регіону.

"Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження за ст. 416 КК України - порушення правил польотів або підготовки до них", - йдеться в повідомленні.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням падіння винищувача здійснює військова прокуратура Центрального регіону України.

Нагадаємо, в суботу, 15 грудня, під час заходу на посадку за 2 км від аеродрому Озерне Житомирської області розбився військовий літак-винищувач Су-27, бортовий номер 55, приписаний до в/ч 1435. Під час аварії загинув військовий льотчик першого класу, майор Олександр Фоменко.

Це не перший випадок аварії Су-27 за останній час. У жовтні на Вінниччині під час міжнародних навчань "Чисте небо-2018" розбився український винищувач Су-27УБ.

Правоохоронці почали розслідувати падіння винищувача за ст. 416 Кримінального кодексу (порушення правил польотів або підготовки до них). Прокуратура відпрацьовує чотири версії причин аварії: людський чинник під час виконання польоту, технічна несправність літака, можлива заправка літака неякісним паливом або погодні умови.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram