ГоловнаСуспільствоЖиття

У Росії заявили про затримання на Кубані "агента СБУ" з позивним "Вова"

У Службі безпеки заявили, що ця інформація не відповідає дійсності.

У Росії заявили про затримання на Кубані "агента СБУ" з позивним "Вова"
Фото: ssu.gov.ua

Російські ЗМІ повідомляють про затримання в Краснодарському краї українця Юрія Пермякова, який нібито був завербований Службою безпеки України.

Про це повідомляє "Интерфакс" з посиланням на прес-службу УФСБ РФ.

"Агент працював під псевдонімом "Вова". Його завербував співробітник регіонального управління СБУ на підконтрольній Києву частині Луганської області. Метою вербування було отримання українською спецслужбою інформації про пересування військової техніки на території Півдня Росії", - йдеться в повідомленні.

За даними ФСБ РФ, Пермяков працював таксистом і постійно їздив до Росії. Про поставлені завдання зі збирання інформації про переміщення військ, збройні сили і стратегічні підприємства він нібито розповів після затримання.

"Зараз Пермяков видворений за межі РФ, в'їзд на територію країни йому заборонено. Згідно із законодавством, особа, яка ініціативно повідомила органам безпеки про своє вербування іноземними спецслужбами, звільняється від кримінального переслідування за державну зраду або шпигунство", - наголошується в повідомленні.

У Службі безпеки України заявили, що ця інформація не відповідає дійсності.

"У Росії постійно затримують якихось людей і звинувачують їх у шпигунстві на користь України, але це неправда", - розповіла "Українській правді" прес-секретар СБУ Олена Гітлянська.

Нагадаємо, раніше спецслужби Австрії викрили другого російського шпигуна за тиждень. Його підозрюють у розголошенні державної таємниці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram