ГоловнаСуспільствоНаука і релігія

Українська антарктична експедиція отримала рекордну кількість заявок, - Міносвіти

Більш ніж 20% з них - жінки.

Українська антарктична експедиція отримала рекордну кількість заявок, - Міносвіти
Фото: mycityua.com

За перший місяць конкурсу з відбору полярників для 24-ї Української антарктичної експедиції на станцію Академік Вернадський вже подали документи 116 кандидатів, з них більш ніж 20% - жінки (26 кандидатів).

Таку інформацію надає Національний антарктичний науковий центр (НАНЦ) МОН України за підсумками першого місяця прийому документів, повідомляє прес-служба міністерства.

"Цього року ми вже за результатами лише першого місяця маємо рекордну кількість заявок, адже вперше оголосили відкритий конкурс на відбір команди на станцію Вернадський. Раніше, на жаль, багато років це був якийсь закритий клуб, в який було потрапити досить складно. Ба більше - це був закритий чоловічий клуб, тому що хоч і негласно, але існувала заборона на прийом жінок в експедиції. Зараз же ми не робимо жодних гендерних обмежень щодо можливих учасників експедиції - приймаємо документи від кандидатів чоловіків, і від кандидатів жінок. Відбір буде проводитися виключно за фізичними, психологічними та професійними критеріями", - зазначив в.о. директора Національного антарктичного наукового центру МОН Євген Дикий.

Загалом конкурс в експедицію наразі становить понад 10 осіб на місце. Найбільше охочих бути в Антарктиці системним адміністратором зв'язку, кухарем і лікарем. Так, на сисадміна наразі претендують 36 кандидатів (35 чоловіків і 1 жінка), на кухаря - 23 (13 чоловіків і 10 жінок), на лікаря - 20 (12 чоловіків і 8 жінок).

На місця вчених наразі подалися 17 кандидатів (10 чоловіків і 7 жінок).

Прийом документів для участі в 24-й українській антарктичній експедиції триватиме до 30 листопада.

Загін зимівників для 24-ї експедиції формується з 12 осіб 7 науковців, 3 людей інженерно-технічного персоналу (дизеліст-електрик, системний механік, системний адміністратор зв'язку), лікар і кухар.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram