ГоловнаСуспільствоЖиття

Прокуратура Сумської області оголосила підозру організатору закордонної поїздки, в якій загинула дитина

Вчителька, яка організувала поїздку 26 дітей, допустила серйозні порушення.

Прокуратура Сумської області оголосила підозру організатору закордонної поїздки, в якій загинула дитина
Фото: virtualbrest.by

Прокуратура Сумської області повідомила про підозру вчительці, котра організувала поїздку в Білорусь для футбольної команди, яка потрапила в ДТП в травні цього року. Про це повідомила прес-служба відомства.

Вчительку Великописарівської спеціалізованої школи підозрюють у неналежному виконанні обов'язків з охорони життя і здоров'я дітей. Усього в поїздці брали участь 26 дітей, їхні батьки написали нотаріальні довіреності на вчительку з дозволом на поїздку, а вчителька "взяла на себе зобов'язання відповідати за життя і здоров'я дітей під час перебування за кордоном і повернення в Україну".

Однак при організації поїздки були допущені серйозні порушення. Замість комфортабельного автобуса і змінних водіїв діти вирушили до Білорусі на легкових автомобілях, водії їхали без змін, в тому числі в нічний час. Прокуратура вважає, що таке рішення було прийнято навмисне, щоб не погоджувати виїзд групи з Національною поліцією.

"Як наслідок, саме через втому після тривалого нічного переїзду водій допустив порушення правил дорожнього руху", - сказано в заяві.

Вчителька є також депутатом Великописарівської селищної ради Сумської області сьомого скликання, тому згідно з чинним законодавством, повідомлення про підозру їй повідомила прокуратура області.

Нагадаємо, 13 травня 2018 року група дітей з Сумської області потрапила в ДТП в Білорусі на автодорозі Кам'янець-Шерешево-Свіслоч. У результаті аварії травми різного ступеня тяжкості отримали шестеро хлопчиків, ще одна дитина загинула.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram