ГоловнаСуспільствоЖиття

У нардепа Березкіна забрали права за водіння в нетверезому стані

Під час затримання депутат намагався помінятися місцями зі своїм охоронцем.

У нардепа Березкіна забрали права за водіння в нетверезому стані
Станислав Березкин
Фото: Голос Столицы

Ленінський районний суд Кропивницького позбавив депутата Верховної Ради Станіслава Березкіна права на керування транспортними засобами на 1 рік і зобов'язав сплатити 10,2 тис. гривень штрафу за водіння в нетверезому стані.

Про це йдеться в рішенні суду від 19 вересня.

Згідно з протоколом Національної поліції, 23 червня у Кропивницькому Березкін у нетверезому стані керував автомобілем Mercedes-Benz GL500 4 Matic з ознаками алкогольного сп'яніння: запах алкоголю з порожнини рота, порушення мови і координації рухів.

Крім того, депутат у присутності двох свідків відмовився від проходження огляду на стан сп'яніння.

Запис з поліцейського відеореєстратора свідчить, що спочатку за кермом автомобіля був Березкін. Потім скло піднялося і коли знову опустилося - за кермом сидів уже охоронець депутата, а сам Березкін - поруч на передньому пасажирському сидінні.

Нагадаємо, з 2016 року в Україні штрафи за водіння у нетверезому стані збільшили втричі - до 10 тис. гривень. Окрім того, Рада має намір посилити покарання до 10 років позбавлення волі з позбавленням права керування транспортним засобом до 10 років за порушення ПДР у стані алкогольного сп'яніння.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram