ГоловнаСуспільствоЖиття

Винуватець "п'яної" ДТП з трьома загиблими в Харкові отримав дев'ять років в'язниці

45-річного водія також позбавили права керувати транспортним засобом на три роки.

Винуватець "п'яної" ДТП з трьома загиблими в Харкові отримав дев'ять років в'язниці
Фото: goodvin.info

Фрунзенський районний суд Харкова виніс обвинувальний вирок 45-річному водієві-учаснику аварії, в якій загинули три людини.

Про це повідомляється на сайті обласної прокуратури.

"Чоловікові присудили дев'ять років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на три роки", - йдеться в повідомленні.

Кримінальне провадження було відкрито за ч.3 ст.286 КК (порушення правил дорожнього руху, що спричинило загибель кількох осіб).

ДТП сталася в кінці серпня 2016 року. Нетверезий водій автомобіля Renault перевищив швидкість і виїхав на зустрічну смугу, де зіткнувся з машиною Fiat. В результаті двоє пасажирів Fiat (55-річний чоловік і 58-річна жінка) від отриманих травм загинули на місці. Водій цього ж автомобіля помер через півроку після аварії.

Крім того, в дорожньо-транспортній пригоді постраждали ще двоє пасажирів Fiat.

Вирок суду поки що не набув чинності, на нього може бути подана апеляція.

Нагадаємо, раніше суд Харкова засудив до 7 років в'язниці водія мікроавтобуса, який насмерть збив семирічну дівчинку. Встановлено, що в момент аварії чоловік був п'яний.

З 2016 року в Україні штрафи за водіння у п'яному були збільшені в три рази - до 10 тис. гривень. Крім того, Верховна Рада має намір посилити покарання до 10 років позбавлення волі з позбавленням права керування транспортним засобом до 10 років за порушення ПДР в стані алкогольного сп'яніння.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram