ГоловнаСуспільствоОсвіта

Супрун вважає шкільні лінійки шкідливими для здоров'я і психіки дітей

МОЗ України не рекомендує проводити лінійки.

Супрун вважає шкільні лінійки шкідливими для здоров'я і психіки дітей
Фото: facebook.com/ulanasuprun

Виконувачка обов'язків міністра охорони здоров'я Уляна Супрун вважає шкільні лінійки 1 вересня пережитком радянської традиції і заявляє, що вони шкідливі для здоров'я дітей.

"Шкільні лінійки на 1 вересня - пережиток радянської традиції, від якої давно пора відійти в українських школах. У розвинених країнах немає виснажливого вибудовування, стояння під сонцем або дощем, вислуховування нескінченних напутніх промов. Адже це шкідливо насамперед з медичного погляду", - написала вона у Facebook.

Супрун нагадала, що щорічно діти втрачають свідомість на шкільних лінійках. Причому неважливо, проводяться вони на вулиці чи в приміщенні.

"Адже натовп людей, стояння на одному місці, спека або задуха погано впливають на здоров'я. У сонячну погоду дитина може отримати тепловий удар або опік шкіри, втратити свідомість, почати блювати, почуватися дезорієнтованою. Так само не додасть здоров'я стояння під дощем", - написала в.о. голови МОЗ. Супрун зазначила, що крім фізичних проблем від лінійок, вони також не на користь психічному здоров'ю.

"Скупчення незнайомців, та ще й із не зовсім зрозумілою метою, спричиняє стрес у дітей, особливо у молодших школярів", - зазначила вона.

МОЗ України однозначно не рекомендує проводити лінійки.

У День знань - 1 вересня - школи традиційно проводять урочисті лінійки, тематичні уроки національної тематики.

У Міністерстві науки і освіти раніше заявили, що в цьому році школи самі вирішують, проводити День знань 1 чи 3 вересня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram