ГоловнаСуспільствоЖиття

Прокурори не прийшли на апеляцію у справі Островського, який збив дівчинку на переході

Апеляційний суд задовольнив заяву захисту про відвід одного із суддів.

Прокурори не прийшли на апеляцію у справі Островського, який збив дівчинку на переході
Фото: Lb.ua

Апеляційний суд Києва задовольнив заяву захисту про відвід одного із суддів колегії у справі Кирила Островського, який на автомобілі Hummer збив дитину. Про це суддя заявив в залі суду, передає РБК-Україна.

"Суд постановив задовольнити заяву про відвід судді та апеляційне провадження направити на визначення іншої колегії суддів", - повідомив суддя.

"Ми хочемо заявити відвід одному із суддів колегії у зв'язку з тим, що він має родинні зв'язки з кимось із слідчої групи", - сказала адвокат Островського Анна Литвин.

Литвин повідомила, що сім'я Островського спілкується із сім'єю загиблої дитини. Яку саме допомогу надав Островський сім'ї загиблої дівчинки (якщо надав), адвокат не уточнила.

Відомо, що захист мала намір просити суд про запобіжний захід, не пов'язаний з утриманням під вартою.

Прокурори на засідання суду не з'явилися.

Нагадаємо, 24 липня Кирило Островський проїхав на червоний сигнал світлофора і насмерть збив 10-річну дівчинку на пішохідному переході. Після зіткнення він намагався втекти з місця аварії, проїхавши далі по бульвару і зупинившись, тільки щоб зняти номерні знаки. Свідки ДТП затримали водія, він чинив активний опір, а після затримання стверджував, що намагався допомогти постраждалій.

26 липня суд взяв Островського під варту на два місяці без права внесення застави.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram