ГоловнаСуспільствоЖиття

"Київводоканал" спростовує інформацію про триденне промивання водогону хлором

Фейкові попередження з'явилися в Києві, Одесі, Харкові та Кропивницькому.

"Київводоканал" спростовує інформацію про триденне промивання водогону хлором
Фото: Макс Требухов

Інформація про триденне промивання водопровідної мережі хлором не відповідає дійсності. Повідомлення, поширені сьогодні в соціальних мережах, є фейковим, інформує прес-служба Київської міської державної адміністрації.

"Інформація, поширювана в соціальних мережах про нібито промивання мереж хлором у потрійний концентрації з п'ятниці по понеділок не відповідає дійсності. Подібна фейкова інформація сьогодні була поширена ще в Харкові, Кропивницькому, Одесі", - сказано в повідомленні.

КМДА посилається на "Київводоканал" і роз'яснює, що промивання водопроводу відбувається винятково за графіком, узгодженим з усіма службами міста. "Навіть більше, про цей захід заздалегідь обов'язково повідомляються всі мешканці, чиї будинки потрапляють у зону промивання через офіційний сайт "Київводоканалу", ЗМІ, соціальні мережі, оголошення на дверях під'їздів", - повідомляє КМДА.  

У компанії зазначають, що промивання виконується протягом шести годин винятково в нічний час з випусканням промивної води в каналізаційну систему, тобто без подачі до будинку. Після проведення робіт обов'язково береться аналіз води і тільки після отримання результату приймається рішення про подачу води у внутрішньобудинкові мережі, тобто безпосередньо до квартир мешканців.

Нагадаємо, рідкий хлор використовується в системі водопостачання для знезараження питної води (крім тих випадків, де вода подається з артезіанських свердловин). На початку літа через зупинку виробництва на "ДніпроАзот" в Україні виникла загроза дефіциту рідкого хлору, проте підприємство відновило роботу, усі водоканали забезпечено достатньою кількістю рідкого хлору для очищення питної води.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram