ГоловнаЕкономікаБізнес

Київ повністю забезпечений хлором для знезараження питної води, - "Київводоканал"

Подача води за графіком не планується.

Київ повністю забезпечений хлором для знезараження питної води, - "Київводоканал"
Фото: beztabu.net

Основний постачальник води в Києві комунальне підприємство "Київводоканал" заявляє про повне забезпечення столиці хлором, який використовують для знезараження води. Відповідне повідомлення опубліковано на сайті підприємства.

"Місто Київ на сьогодні в достатній кількості забезпечений рідким хлором, який "Київводоканал" використовує для знезараження питної води", - сказано в повідомленні.

Подача питної води за графіком найближчим часом не планується.

"Київводоканал" відзначає, що в Україні розглядають різні способи знезараження води як альтернативу хлору. Опрацьовують декілька варіантів заміни цього знезаражувача на сучасні і безпечні - низькоконцентрованого гіпохлориту натрію, змішані оксиданти або діоксид хлору.

Минулого тижня "Київводоканал" заявляв, що централізоване питне водопостачання в Україні під загрозою через відсутність запасів хлору для знезараження.

Нагадаємо, в середині червня компанія "Дніпроазот", яка є виробником рідкого хлору, попередила, що припиняє поставки і зупиняє виробництво рідкого хлору. У зв'язку з цим на деяких підприємствах галузі водопровідно-каналізаційного господарства України виникла складна ситуація з подальшим знезараженням питної води.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram