ГоловнаСуспільствоВійна

ВООЗ назвала Європу найбільш питущою частиною світу

Більш ніж 5% смертей по всьому світу і понад 4% захворювань - наслідок зловживання алкоголем.

ВООЗ назвала Європу найбільш питущою частиною світу
Фото: blogyeu.info

Європа займає перше місце у світі за обсягами споживання алкоголю.

Про це повідомляє Всесвітня організація охорони здоров'я, передає УНН.

Експерти ВООЗ заявляють, що більш ніж 5% смертей по всьому світу і понад 4% захворювань є прямим наслідком зловживання алкоголем. Тому ВООЗ запропонувала Європі підняти акцизи на алкогольну продукцію. Експерти організації вважають, що це єдиний ефективний шлях у боротьбі з алкоголізмом.

Разом із тим зниження акцизів на алкогольну продукцію вимагають жителі Естонії і бізнес Ірландії. В Україні ж завищені акцизи на алкогольну продукцію спровокували значну тінізацію ринку. За оцінками Держслужби статистики, вже понад 50% міцного алкоголю (горілка, коньяк і т.ін.) на нашому ринку є нелегальними.

Зазначимо, що нелегали з однієї пляшки горілки сьогодні заробляють у 100 разів більше, ніж офіційний виробник українського алкоголю.

"Сьогодні з однієї пляшки горілки "білий" виробник з вирахуванням всіх податків, зборів, витрат на спирт, логістику, рекламу, оплату праці персоналу заробляє близько 15-25 копійок. Представник "тіньового бізнесу" - 15-25 грн. Є різниця? При цьому покупець йде до нелегала, тому що на полиці маленького селищного магазину його товар коштує в півтора-два рази дешевше, ніж офіційна безпечна і якісна продукція. Для споживача ця різниця сьогодні критична, і вибір, на жаль, очевидний", - пояснила голова ради директорів Beverage Trading Company Ольга Івушкіна.

Нагадаємо, раніше МОЗ ініціювало введення моніторингу наркотичної та алкогольної ситуації в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram