ГоловнаСуспільствоЖиття

СБУ викрила 8 осіб, які публікували в соцмережах антиукраїнську агітацію

Агентурна група отримувала фінансування і завдання від російських кураторів.

СБУ викрила 8 осіб, які публікували в соцмережах антиукраїнську агітацію
Фото: kurnyavko/Depositphotos

Співробітники Служби безпеки України впродовж серпня блокували діяльність міжрегіональної агентурної мережі антиукраїнських агітаторів, які діяли за вказівками спецслужб Росії. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Правоохоронці викрили в Одесі, Миколаївській, Херсонській і Житомирській областях вісьмох проросійських пропагандистів, які розміщували в соцмережах матеріали із закликами до порушення територіальної цілісності України і підтримки "Л/ДНР".

Чи затримано підозрюваних, не повідомляють.

Оперативники спецслужби задокументували, як агітатори отримали від російських кураторів завдання активізувати антиукраїнську пропаганду напередодні Дня незалежності і століття відновлення державності.

"За задумом іноземних спецслужб поширення провокаційних матеріалів мало на меті спонукати до дестабілізації ситуації в деяких регіонах України. Кремлівські інформаційні агенти, зокрема, публікували заклики до повалення конституційного ладу і державної влади в нашій країні", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, 3 серпня СБУ затримала 11 підозрюваних в адмініструванні антиукраїнських груп у соціальних мережах "ВКонтакте" і "Одноклассники".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram