ГоловнаСуспільствоЖиття

Аваков презентував новий ситуаційний центр у Дніпрі

Система оперативного реагування буде обслуговувати всю територію області.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков презентував роботу нового ситуаційного центру поліції в Дніпропетровській області. З роботою центру ознайомилися Президент Петро Порошенко і голова Нацполіції Сергій Князєв, повідомляє прес-служба МВС.

У центрі передбачено 47 робочих місць, вони обладнані телефонним зв'язком, радіозв'язком, IP-телефонним зв'язком з усіма територіальними підрозділами області, трьома відеостінами (одна з них для відеоспостереження) і серверною. У центрі працює мережеве обладнання ЦУНАМІ, сервери CallWay і IP-телефонії.

"Введення нової системи оперативного реагування забезпечить ефективність роботи патрульних і слідчо-оперативних груп. Сучасні ситуаційні центри вже працюють у Маріуполі, Києві, Одесі та Харкові. Тепер такий є і в Дніпрі. Він буде обслуговувати всю територію Дніпропетровської області", - зазначив Аваков.

Ситуаційний центр включає в себе ситуаційний відділ, відділ служби "102" і відділ управління нарядами.

"Відеоспостереження за громадською безпекою на території міста Дніпро здійснюватиметься за допомогою 350 відеокамер. Відеокамери та серверне програмне забезпечення можуть самостійно визначати державні номерні знаки автомобілів і зберігати зазначену інформацію", - повідомив Князєв.

Він додав, що всі працівники ситуаційного центру пройшли спеціальну підготовку.

Нагадаємо, Головний ситуаційний центр при Раді національної безпеки і оборони України почав роботу в 2015 році. Центр має сучасну інформаційно-комп'ютерну систему, що дозволяє обробляти величезні масиви інформації, яка надходить з усіх державних і недержавних баз даних.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram