ГоловнаСуспільствоВійна

Безпілотник ОБСЄ зафіксував 16 російських вантажівок, які перетинають український кордон

Конвой путівцями заїхав вглиб "ДНР" і повернувся в РФ.

Безпілотний літальний апарат (БПЛА) СММ ОБСЄ зафіксував колони вантажівок, які перетинали кордон Росії з Україною в районі, де немає прикордонно-пропускних споруд. Про це повідомляється в звіті Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

На Youtube-каналі ОБСЄ опубліковано вибрані кадри відео, знятого 7 серпня з допомогою БПЛА.

"7 серпня о 22:15 БПЛА СММ дальнього радіусу дії виявив колону з 8 шестиколісних вантажівок з критими брезентом вантажними відсіками, які рухалася на схід дорогою біля н. п. Чистякове (непідконтрольний уряду). Поблизу н. п. Манич (непідконтрольний уряду), що приблизно за 3,5 км від кордону між Україною і Російською Федерацією, колона повернула на схід на ґрунтову дорогу, яка проходить через кордон", - зазначено в повідомленні ОБСЄ.

Після цього БПЛА зафіксував другу колону з восьми вантажних машин, яка рухалася в західному напрямку від кордону з Російською Федерацією цією ж ґрунтовою дорогою. Дві колони проїхали одна повз одну.

Приблизно о 23:25 БПЛА зафіксував, як перша колона повернулася з України цією ж ґрунтовою дорогою.

За спостереженнями місії, колона, яка рухалася в західному напрямку, продовжила рух на захід і врешті зупинилася на південній околиці н. п. Кришталевий (кол. Красний Луч, непідконтрольний уряду) о 01:16 8 серпня.

Нагадаємо, раніше Курт Волкер заявив, що Росія регулярно блокує роботу спостерігачів ОБСЄ на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram