ГоловнаСуспільствоПодії

Поліція порушила кримінальну справу за побиття групою дівчаток-підлітків ровесниці

Нападникам по 13-14 років.

Поліція порушила кримінальну справу за побиття групою дівчаток-підлітків ровесниці
скриншот из видео

Поліція почала розслідування за фактом жорстокого побиття однолітками дівчинки-підлітка в Одесі неподалік від школи №69 в Малиновському районі. Про це повідомили у Нацполіції області.

Інцидент стався ще 27 липня, однак відео з побиттям опублікували у Facebook тільки вчора.

На ньому група підлітків-дівчат, одягнених у спортивний одяг, б'ють однолітку. Присутні при цьому хлопці підбурюють до ще більшого насильства. Поліцейські встановили всіх фігурантів події: це знайомі між собою підлітки 13-14 років, які свого часу навчалися разом в одній зі шкіл Малиновського району.

Причиною конфлікту став хлопець, який раніше зустрічався з одною із нападниць, а потім, розірвавши з нею стосунки, почав залицятися до потерпілої, з'ясували правоохоронці.

У поліції зазначили, що батьків усіх правопорушниць вже притягнули до адміністративної відповідальності за ст. 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення ("невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей").

За фактом події відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 Кримінального кодексу ("хуліганство, скоєне групою осіб").

Тим часом уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова повідомила, що дівчинці-підлітку, яку побили однолітки в Одесі, надається психологічна допомога.

"Тримаю ситуацію на контролі, і ще раз закликаю не бути байдужими і повідомляти про такі випадки", - написала вона у Facebook.

Нагадаємо, у Чернігові дівчатка-підлітки жорстоко побили двох школярок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram