ГоловнаСуспільствоЖиття

Кількість отруєних шаурмою в Києві зросла до 70 осіб (оновлено)

На цей момент усі МАФи, де постраждалі купували шаурму, закриті.

Кількість отруєних шаурмою в Києві зросла до 70 осіб (оновлено)
Фото: npu.gov.ua

За офіційною інформацією Міністерства охорони здоров'я, кількість громадян, які отруїлися шаурмою в Києві, зросла до 60 осіб.

Про це повідомляють на сайті Держслужби з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів.

"За даними державної установи "Київський міський лабораторний центр МОЗ України" число захворювань на гостру кишкову інфекцію, пов'язаних зі вживанням шаурми становить 60 випадків", - ідеться в повідомленні.

Відзначають, що 23 людини купили шаурму в МАФі (автопричіп "Купава") біля станції метро "Дарниця". 25 осіб з'їли шаурму, куплену в МАФі біля кафе "Річковий порт" на Поштовій площі. 11 постраждалих придбали продукт у МАФі біля супермаркету VARUS (Оболонський проспект, 20А) та один випадок - біля станції метро "Лісова".

На цей момент усі ці МАФи закриті.

Також були надіслані листи на адресу районних управлінь Нацполіції в місті Києві для вжиття відповідних заходів реагування.

Оновлення. Станом на 17:00 1 серпня кількість потерпілих від отруєння шаурмою зросла до 70 осіб, повідомляється на сайті Держспоживслужби.

"Станом на 17:00 1 серпня в Києві зареєстровано 70 випадків захворювання гострою кишковою інфекцією, зокрема 10 випадків серед дітей", - йдеться у повідомленні. Зазначено, що 33 випадки (з них 3 випадки серед дітей) пов'язані з вживанням шаурми біля станції метро "Дарниця". Також ще 26 осіб (серед них двоє дітей) отруїлися шаурмою і сосисками в лаваші з майонезом, придбані у МАФі у кафе "Річковий порт" на Поштовій площі.

11 випадків отруєння (з них 5 дітей) пов'язані з вживанням шаурми на Оболоні. Також один випадок гострої кишкової інфекції зареєстровано у вагітної жінки після вживання шаурми, придбаної біля станції метро "Лісова".

У відомстві уточнили, що з 70 постраждалих 10 не госпіталізовані. Попередній діагноз - сальмонельоз.

Також повідомляється про чотири випадки отруєння у Київській області.

Нагадаємо, перші випадки отруєння шаурмою в Києві були зафіксовані в понеділок, 30 липня. Пізніше кількість хворих подвоїлася. Усі постраждалі, за даними медиків, перебувають у стані середньої тяжкості.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram