ГоловнаСуспільствоЖиття

Батькам дітей, які отруїлися в "Орлятку", запропонують компенсацію або путівку в інший табір

Питання компенсації за зіпсований відпочинок розглядатимуть індивідуально.

Батькам дітей, які отруїлися в "Орлятку", запропонують компенсацію або путівку в інший табір
Фото: Донецький прес-клуб

Дитячий центр оздоровлення та відпочинку "Орлятко" в Донецькій області, де отруїлися діти, закрили всього на 10 днів. Зараз керівництво регіону розглядає питання компенсації сім'ям постраждалих, повідомила в.о. директора департаменту охорони здоров'я Наталія Чукова.

Як повідомляє "Укрінформ", питання компенсації будуть вирішувати індивідуально - або виплатою вартості путівки, або розміщенням дітей у іншому таборі.

На цей момент у лікарнях під наглядом лікарів залишаються четверо дітей. За словами Чукової, діагнози хворим поставлено різні: "У когось гастроентероколіт, у когось дизентерія; з усіх дизентерія була трохи більш ніж у половини дітей".

Нагадаємо, 16 липня в дитячому центрі оздоровлення та відпочинку "Яструбок" (філія "Орлятко") масово отруїлися діти. Причиною госпіталізації 94 осіб стали борщ і каша, яку співробітники харчоблоку розкладали брудними руками. Носієм інфекції була працівниця харчоблоку.

Слов'янська місцева прокуратура внесла відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 325 (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням) Кримінального кодексу України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram