ГоловнаСуспільствоВійна

За добу на Донбасі поранено одного військовослужбовця

Бойовики 19 разів порушили режим припинення вогню.

За добу на Донбасі поранено одного військовослужбовця
Фото: Макс Левин

За минулу добу, 16 липня, ситуація в районі проведення Операції об'єднаних сил на Донбасі залишалася контрольованою. Бойовики 19 разів порушили режим припинення вогню, один раз застосувавши заборонене Мінськими домовленостями озброєння.

Про це повідомляє прес-центр ООС у Фейсбуці.

У результаті обстрілу отримав поранення один військовослужбовець.

"Російські окупаційні війська проявляли активність на окремих напрямках і вели вогонь по позиціях захисників Кримського, Світлодарська, Авдіївки, Невельського, Опитного, Мар'їнки, Красногорівки, Водяного, Гнутового, Лебединського, Широкиного. В районі Гнутового бойовики застосували 82-міліметровий міномет, випустивши в бік українських військових три міни", - йдеться в повідомленні.

Відзначають, що своїми активними діями противник намагався змусити військовослужбовців ООС відкрити у відповідь вогонь. З початку поточної доби бойовики російських окупаційних військ вогонь не відкривали.

Нагадаємо, спецпредставник Держдепартаменту США Курт Волкер заявив, що Україна має право відкривати вогонь на власній території. У травні він відвідав Донбас і заявив, що готовий відвідати Донецьк і Луганськ після їх звільнення від бойовиків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram