ГоловнаСуспільствоПодії

У Миколаєві відбулися зіткнення через ймовірне вбивство 135 собак

Яким чином були вбиті собаки, невідомо.

У Миколаєві відбулися зіткнення через ймовірне вбивство 135 собак
Фото: novosti-n.org

У понеділок, 16 липня, в Миколаєві відбулися зіткнення між зоозахисниками і співробітниками КП "Центр захисту тварин", повідомляє місцеве видання Новини N.

Зоозахисники стверджують, що мають у своєму розпорядженні інформацією про знищення в ніч на 16 липня 135 собак - 100 дорослих особин і 35 цуценят.

Разом з активістами до Центру прибули і депутати міськради, проте на територію їх не пустили. Відбулася невелика сутичка, в результаті якої деякі активісти отримали легкі тілесні ушкодження, а одного з працівників Центру облили зеленкою.

Пізніше директор КП Голобородський, за словами активістки, підтвердив знищення 135 тварин. Більш того, в присутності активістів він доповів про це заступнику мера Миколаєва Юрію Степанці.

За словами зоозахисників, трупів тварин на території центру вже немає. Більшість вольєрів, які проглядаються на території центру, порожні, собак видно лише в декількох клітках. Яким чином були вбиті собаки, ніхто не зізнається.

Раніше повідомлялося, що харківська поліція шукає невідомих, які вбили 9 котів в міні-притулку. Як зазначається, невідомі вночі проникли в житловий будинок, де містилися коти, і з особливою жорстокістю вбили всіх тварин. Інцидент стався в ніч на неділю, 15 липня.

Нагадаємо, раніше в Києві зоозахисники домоглися затримання шкуродера Олексія Святогора, проте суддя відпустив чоловіка під домашній арешт. Незважаючи на безліч фото і відео, де Святогор знущається над тваринами і зізнається в їх вбивстві, його будуть судити не за жорстоке поводження з тваринами, а за поширення матеріалів про це.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram