ГоловнаСуспільствоЖиття

СБУ затримала в Херсонській області чоловіка, який сприяв проведенню кримського референдуму в 2014 році

У помешканні затриманого знайшли медалі Міноборони Росії і "республіки Крим".

СБУ затримала в Херсонській області чоловіка, який сприяв проведенню кримського референдуму в 2014 році
Фото: ssu.gov.ua

Служба безпеки України затримала в Херсонській області чоловіка, підозрюваного у сприянні проведенню незаконного референдуму в Криму в 2014 році.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

"Правоохоронці встановили, що херсонець, перебуваючи в 2014 році на території АР Крим, перейшов на бік агресора і сприяв проведенню псевдореферендуму, ініційованого окупаційною владою", - йдеться в повідомленні.

У рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу, правоохоронці провели обшук за місцем проживання чоловіка. Там співробітники СБУ виявили відомчу медаль Міністерства оборони Росії "За повернення Криму", медаль так званої "Республіки Крим" "За захист Криму" з відповідними нагородними документами, довідку виконкому однієї з селищних рад Криму про участь у забезпеченні громадського порядку на виборчій дільниці, паспорт громадянина Росії і російське страхове свідоцтво про пенсійне забезпечення.

Чоловік також зберігав заохочувальні грамоти, видані російськими "козацькими організаціями" і так званими "органами місцевого самоврядування" тимчасово окупованої території півострова, заборонену комуністичну символіку і георгіївські стрічки.

Крім того, правоохоронці вилучили ручні гранати Ф-1 і РГД-5 і 250 г речовини, схожої на порох.

У цей час вирішується питання про оголошення чоловікові про підозру й обрання запобіжного заходу.

Нагадаємо, раніше в Криму були також затримані Олена Одновол, яка збирала підписи і була довіреною особою на виборах Путіна, вона перебуває під вартою, а також колишній заступник голови Оленівської сільради за підозрою в сприянні проведению незаконного референдуму на півострові в 2014 році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram