ГоловнаСуспільствоЖиття

Туроператор Join UP! у розпал сезону скоротив кількість польотів у Туреччину

У компанії очікують, що такий крок стабілізує розклад.

Туроператор Join UP! у розпал сезону скоротив кількість польотів у Туреччину
Фото: joinup.ua

У відповідь на ситуацію з частими затримками і перенесенням чартерних рейсів авіакомпаній на замовлення туроператора Join UP ! компанія прийняла рішення скоротити польотну програму в Туреччину.

Про це повідомляє прес-служба компанії.

Зазначають, що цей крок допоможе знизити навантаження на флот авіаперевізників, яка склалася через щільний графік перельотів, максимальне використання літаків у розпал туристичного сезону і відсутність вільних літаків у авіакомпаній для підмін у разі збоїв у розкладі.

"Зменшення кількості рейсів дозволить вирівняти розклад авіакомпаній і запобігти тривалим очікуванням і незручностям для туристів", - вважають в Join UP!

Згідно з повідомленням, починаючи з 11 липня, компанія поступово скоротить прямі перельоти в Туреччину з Києва, Вінниці, Рівного, Кривого Рогу, Херсона, Одеси і Харкова. Усього в період з 11 по 26 липня польотна програма в Туреччину скоротиться на 13 рейсів на тиждень.

У Join UP! запевнили, що туристів, які вилітали з Києва, доправлять на курорти іншими рейсами туроператора в ті самі дати з того самого міста. Туристам з Харкова і Одеси запропонують найближчі доступні рейси в цих містах або рейси з інших міст.

За даними компанії, польотна програма в Туреччину буде припинена з регіональних аеропортів Вінниці, Рівного, Кривого Рогу та Херсона. Зміни торкнуться 1010 туристів, рейси яких потрапили під скорочення (Вінниця - 249 людей, Кривий Ріг - 282, Рівне - 115, Херсон). Цим туристам компанія запропонує виліт найближчим до них рейсом з іншого міста або 100% повернення коштів.

Раніше повідомляли, що 543 українці "застрягли" в Туреччині через затримку рейсів. За словами начальника консульського управління забезпечення МЗС України Василя Кирилича, "авіаперевізник і туроператор з'ясовують, хто кому винен".

За версією туроператора, затримка рейсів виникла через технічний збій, спричинений потраплянням птаха у двигун літака.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram