ГоловнаСуспільствоПодії

Вантажний потяг зійшов з рейок у Дніпрі через крадіжку болтів і кріплень залізниці

Вісім вагонів були завантажені прокатом, трубною заготівлею і дизпаливом, сім - порожні.

Уночі 19 червня в Дніпрі на станції Нижньодніпровськ-Вузол зійшли з рейок локомотив і 15 вантажних вагонів. Вісім вагонів були завантажені прокатом, трубною заготівлею і дизпаливом, сім - порожні.

Фото: dp.dsns.gov.ua

На сайті "Укрзалізниці" йдеться, що аварія сталася через крадіжку злодіями болтів і кріплень головного шляху №3 станції. В результаті події довелося затримати декілька приміських поїздів. Поїзди далекого прямування не затримувалися.

Фото: dp.dsns.gov.ua

Компанія висловила стурбованість ситуацією, що склалася через несанкціоновані втручання сторонніх осіб у роботу залізничного транспорту, і звинуватила поліцію в бездіяльності.

"Кількість випадків навмисних пошкоджень і розкрадань елементів техніки та інфраструктури постійно збільшується. Заходи, що їх вживають залізничники, на жаль, не дають бажаних результатів... Неодноразові звернення ПАТ "Укрзалізниця" в МВС, СБУ щодо активізації роботи їх місцевих підрозділів бажаного ефекту не дають. За добу в галузі фіксується по декілька втручань, що часто є наслідком бездіяльності правоохоронних органів", - ідеться в заяві.

Нагадаємо, раніше "Укрзалізниця" скаржилася на шкідництво в Полтавській області. Наприклад, у Кременчуці Полтавської області невідомі двічі накидали дріт на контактну мережу, що призводило до зупинки руху поїздів, а також закидали електровоз камінням.

З 14 травня кілька залізничних депо в Україні почали італійський страйк, який полягав у гранично суворому виконанні співробітниками підприємства своїх посадових обов'язків і правил, ні на крок не відступаючи від них і не виходячи за їх межі. Залізничники не приймали локомотиви, оскільки ті, на їхню думку, несправні і вимагають ремонту.

Мета акції - привернути увагу до незадовільного технічного стану рухомого складу і низького рівня зарплат на УЗ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram