ГоловнаСуспільствоПодії

У маріупольській кав'ярні побили прикордонників після прохання про меню українською

Підполковнику Станіславу Кероду зламали щелепу, жінка-офіцер отримала струс мозку.

У маріупольській кав'ярні побили прикордонників після прохання про меню українською
Станислав Керод
Фото: facebook.com/solomiia.bobrovska

У кав'ярні Маріуполя охорона побила двох прикордонників за прохання надати меню українською мовою. Підполковнику Станіславу Кероду зламали щелепу, ще один офіцер ДПСУ, жінка, отримала струс мозку і численні забої.

Про побиття Керода вранці написала екс-заступник голови Одеської обласної державної адміністрації Соломія Бобровська в фейсбуці.

"Це мій добрий і давній друг - Стас. Він підполковник Держприкордонслужби. 14 років служить на східних кордонах України. Втратив будинок, коли почалася війна. Виводив з усіх гарячих точок Донецької області своїх побратимів. У минулому році отримав Орден Данила Галицького. Очолює пропускний пункт Сартана ... Вчора в Маріуполі прийшов ввечері до кав'ярні RedCups RDCP Lounge Маріуполь з колегами - охорона завалила Стаса на підлогу і тупо зламала йому щелепу. Все через прохання поважати клієнтів і дати меню на УКРАЇНСЬКІЙ МОВІ", - зазначила вона.

Водночас, адміністратор Veterano Pizza Mariupol Богдан Чабан в коментарі під публікацією написав, що прикордонники вели себе неадекватно.

"Молоді люди приїхали в заклад вже будучи добре напідпитку. Так, попросили меню на українській так, його не виявилося в закладі. Після цього вони почали грубити персоналу, голосно нецензурно виражатися. З ними спілкувалася керівник закладу українською мовою, просила припинити поводитися зухвало і порушувати громадський порядок. Молоді люди не заспокоювалися, і їх попросили покинути заклад. Вже на вулиці молоді люди продовжували агресивно вести себе стосовно охорони і після цього зав'язався конфлікт. Сподіваюся, представники закладу нададуть записи з камер найближчим часом", - написав він.

Увечері в ефірі "5 каналу" речник Держприкордонслужби Олег Слободян повідомив, що крім підполковника Кердан постраждала ще й жінка офіцер.

"Прикордонники вели себе абсолютно адекватно і жодним чином не провокували застосування проти них сили. Тим більше - в такій агресивній формі. В результаті побиття постраждали двоє прикордонників, причому з них одна - жінка-офіцер. У чоловіка зламана щелепа і численні забої. Жінка-офіцер постраждала найбільше. У неї струс мозку, також численні забої, тому зараз вирішується питання про госпіталізацію їх до Києва, в Центральний клінічний госпіталь", - розповів він.

Він також додав, що особи нападників поки що невідомі. Їх намагається встановити місцева поліція.

"Те, що проглядається на цей момент - це те, що стосовно прикордонників була застосована сила з боку невідомих осіб. І цей акт агресії спровокувало питання прикордонників про відсутність в громадському закладі меню українською мовою", - уточнив Слободян.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram