ГоловнаСуспільствоЖиття

25 депутатів Європарламенту закликали українську владу взяти участь у "Марші рівності"

Акція запланована на наступну неділю.

25 депутатів Європарламенту закликали українську владу взяти участь у "Марші рівності"
Марш равенства прошел в Киеве, 2017 год
Фото: EPA/UPG

Депутати Європарламенту закликали владу України взяти участь у Марші рівності, який відбудеться в Києві 17 червня. Про це йдеться у відкритому листі депутата Європарламенту Ребекки Гармс до Президента, Кабінету Міністрів і парламенту України, передає УНН.

Лист підписали 25 членів Європарламенту.

"Два роки безпрецедентних заходів "Київпрайду" продемонстрували дотримання країною прав на мирні зібрання, за які так багато людей пожертвували життям під час революції Майдану. Ми закликаємо українську владу зберегти мир цього року 17 червня та забезпечити підтримання безпеки для майбутнього Маршу рівності", - йдеться в листі.

Крім того, депутати закликали українську владу "зайнятися незавершеною роботою" із забезпечення рівноправного доступу до основних прав ЛГБТ українців.

"Ми шкодуємо, що законодавчий прогрес призупинено: наразі неурядові організації в Україні зафіксували численні випадки розпалювання ненависті і злочини на ґрунті ненависті в Україні у 2017 році, Україна залишається одним з останніх місць в Європі, де жоден із законів не захищає меншини ЛГБТ", - зазначили парламентарі.

Вони, зокрема, наголосили, що на сьогодні публічні заходи ЛГБТ по всій країні стикаються з регулярними порушеннями і нападами.

"Нічиї права не захищені, поки не захищені права кожного. Великі зміни часто починаються із символічних жестів. Ми закликаємо українських лідерів і владу приєднатися до своїх громадян у Марші рівності "Київпрайд" 17 червня. Створити історію і бути в першому ряду, оскільки українці марширують для того, щоб бути сильною, різнобічною і рівною демократією в нашій європейській сім'ї", - закликали євродепутати.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що толерантність до ЛГБТ в Україні нижча, ніж до злочинців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram