ГоловнаСуспільствоЖиття

Порошенко доручив Денісовій відвідати українських політв'язнів у РФ і ОРДЛО (оновлено)

Омбудсмен має назвати дату поїздки в понеділок.  

Порошенко доручив Денісовій відвідати українських політв'язнів у РФ і ОРДЛО (оновлено)
Фото: president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко зустрівся в суботу, 9 червня, з Уповноваженим Верховної Ради з прав людини Людмилою Денісовою і доручив їй найближчим часом відвідати українських політв'язнів, що утримуються у Росії, в окупованих Криму та Донбасі. Про це інформує сайт Глави держави.

"Для цього Президент поставив завдання Міністерству закордонних справ сприяти омбудсмену у її роботі на території РФ", - йдеться у повідомленні.

Порошенко також поінформував Денісову про результати вчорашньої зустрічі із сім'ями українських в'язнів Кремля.

Оновлення 19:45. Український омбудсмен заявила, що її поїздка відбудеться найближчим часом, але дати, так само як і список ув'язнених, яких вона відвідає, ще не затверджено.

Денісова сподівається назвати Порошенку дату поїздки в понеділок, 11 червня.

"Президент уже поставив завдання Міністерству закордонних справ, щоб консульські служби максимально сприяли моїй роботі на території РФ. Під час візитів я перевірю умови утримання наших громадян, забезпечення їх юридичною та медичною допомогою. А також дотримання Росією свого законодавства під час ув'язнення українців і виконання нею ратифікованих міжнародних конвенцій, що регулюють права обмежених у свободі", - йдеться в заяві Денісової.    

Нагадаємо, сьогодні Порошенко і Путін провели телефонну розмову, у якій обговорювалося питання політв'язнів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram