ГоловнаСуспільствоЖиття

До Львова прибули 5 американських літаків для заправки стратегічних бомбардувальників

Їх спрямують на військові навчання на території Польщі.

До Львова прибули 5 американських літаків для заправки стратегічних бомбардувальників
Фото: facebook.com/vokinburt

У Львів для участі в міжнародних військових навчаннях прибули п'ять літаків Повітряних сил США - авіаційні заправники KC-135 Stratotanker. Про це повідомляє сайт Повітряних сил США в Європі і Африці.

"Розгортання KC-135 в Україні є частиною американської стратегії захисту європейських союзників, підвищення безпеки в Східній Європі та підвищення рівня військової взаємодії між країнами-членами НАТО і партнерами", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що літаки з декількох авіабаз у США і Великобританії прибули 1-2, а також 7 червня. Також в Україну прилетіли близько 150 осіб, які їх обслуговують.

У Генштабі підтвердили цю інформацію, але зазначили, що самі навчання проходять на території та в повітряному просторі Польщі, і Україна в них не бере участі, пише УП.

"Дійсно, на території міжнародного аеропорту "Львів" імені Данила Галицького з 1 по 17 червня тимчасово базується 5 літаків-паливозаправників Повітряних сил ЗС США, які будуть здійснювати заправку в повітрі літаків країн-учасниць навчання "Saber Strike-2018", що проходять на території та в повітряному просторі Республіки Польща", - сказав начальник управління зі зв'язків із громадськістю ЗСУ Богдан Сеник.

Він зазначив, що ці літаки "безпосередньо участі в навчаннях не беруть, але є невід'ємною частиною для належного логістичного забезпечення перебігу цих навчань".

"Ці навчання проводять з 2010 року. У 2018 році в навчаннях беруть участь понад 18 тисяч військовослужбовців з 19 країн-членів альянсу і союзників. Україна в них не бере участі. Ми тільки приймаємо літаки, які також не беруть участі у навчаннях. Вони є частиною логістичного забезпечення", - пояснив Сеник.

Нагадаємо, раніше літаки США провели тригодинну розвідку біля берегів окупованого Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram