ГоловнаСуспільствоПодії

Пошуки підозрюваних у пограбуванні ювелірного магазину в Херсоні тривають у п'яти областях

"Це озброєна банда".

У Херсонській, Миколаївській, Дніпропетровській, Кіровоградській і Запорізькій областях поліція шукає злочинців, підозрюваних у збройному розбійному нападі в Херсоні.

Про це повідомив заступник голови Національної поліції В'ячеслав Аброськін.

"Звертаюся до громадян - надавайте поліції будь-яку корисну інформацію, яка дозволить встановити місце перебування підозрюваних. Будьте обережні, учасники нападу озброєні і становлять небезпеку для оточуючих", - написав Аброськін у фейсбуці.

За інформацією  департаменту комунікації Нацполіції, злочинці, які вчинили напад на ювелірний магазин у Херсоні, підозрюються ще в 17 розбійних нападах. Злочини мали місце протягом 2016-2017 років і були здійснені на території восьми областей України.

За місцем проживання встановлених поліцейськими осіб проведено санкціоновані обшуки, під час яких вилучено вогнепальну зброю, ювелірні прикраси з бирками підприємств-виробників, засоби зв'язку. Крім цього, вилучено комп'ютерну техніку, спецодяг та особисті документи. Підозрюваних оголошено в розшук.

Жоден із розшукуваних не належить до вітчизняних силових структур.

"Це озброєна банда. До складу банди входить п'ять осіб. Можна сказати, що це дуже небезпечні особи, що володіють зброєю. Ніхто з них не брав участі в складі Збройних сил або інших правоохоронних органів на сході нашої країни. Звичайна банда, сформована для здійснення тяжких злочинів", - зазначив В'ячеслав Аброськін.

Крім скоєння злочину, передбаченого ч. 4 ст. 187 (розбій), зловмисників також підозрюють у кримінальних злочинах, передбачених ще трьома статтями Кримінального кодексу України.

Зокрема, йдеться про незаконне заволодіння транспортним засобом (ч. 3 ст. 289), незаконне поводження зі зброєю (ч. 1 ст. 263), а також про загрозу або насильство щодо працівника правоохоронного органу (ч. 1 ст. 345 КК України).

Зараз тривають оперативно-розшукові заходи для встановлення місця перебування та затримання зазначених осіб.

Нагадаємо, поліція встановила особи громадян, яких обґрунтовано підозрюють у розбійному нападі на ювелірний магазин у Херсоні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram