ГоловнаСуспільствоЖиття

Прокуратура затримала богуславського депутата на хабарі у 16,5 тис. доларів

Чиновник отримав гроші за незаконне відведення 30 га землі.

Прокуратура і поліція затримали депутата Богуславської райради Київської області за підозрою у вимаганні 16,5 тис. доларів хабара.

Про це повідомляє прес-служба обласної прокуратури.

Чиновника затримали під час отримання частини неправомірної вигоди у сумі 7 тис. доларів. Затриманий депутат є радником голови Богуславської райради з питань соціально-економічного, культурного розвитку, здійснення економічних реформ, а також є головою комісії з питань регламенту, депутатської етики, забезпечення діяльності депутатів, законності і правопорядку, взаємодії з правоохоронними органами та боротьби з корупцією.

Затриманий вимагав у підприємця 16,5 тис. доларів за надання в оренду земельної ділянки площею 30 га. Вказані землі є комунальною власністю сільської громади, але підозрюваний мав намір передати їх в оренду на 49 років з правом подальшого викупу.

В обхід законної процедури відведення землі в оренду депутат вплинув на сільського голову для скликання позачергової сесії, щоб якнайшвидше вирішити питання про надання в оренду ділянки.

Сесія мала відбутися наприкінці травня, а відбулася 10 травня, і депутати проголосували за надання дозволу на відведення 30 га землі в оренду.

Зараз тривають невідкладні слідчі дії, вирішується питання про вручення підозри затриманому депутату за ч. 3 ст. 369-2 Кримінального кодексу України (позбавлення волі до 8 років з конфіскацією майна).

Нагадаємо, раніше Генеральна прокуратура України розкрила подробиці справи про великий хабар в управлінні Держгеокадастру в Закарпатській області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram