ГоловнаСуспільствоПодії

Суд відхилив позов на 2 млн гривень проти активістів за перешкоджання будівництву АЗС на Ревуцького в Києві

Крім того, суд зняв арешт з квартир активістів, накладений в травні 2017 року.

Святошинський районний суд Києва відмовився стягнути 2 млн гривень збитку з групи активістів за перешкоджання будівництву автозаправної станції "ОККО" на вул. Ревуцького в Дарницькому районі Києва.

Про це повідомив один з відповідачів у справі Сергій Машовець.

"Суддя проаналізував докази забудовника в справі, точніше їх відсутність, заслухавши всіх 4-х відповідачів, які одноголосно сказали, що відмовляють у позовних вимогах ТОВ "Гуель парк" в повному обсязі, оскільки вони є безпідставними", - написав активіст в фейсбуці.

Машовець оприлюднив копію рішення судді Миколи Сенько від 3 травня, згідно з яким забудовнику ТОВ "Гуель парк" відмовлено в позові про відшкодування 1,9 млн гривень збитку.

Позов подано до 4 членів ініціативної групи, що влаштовувала акції протесту проти будівництва АЗС.

Суд відмовив забудовнику в повному обсязі, а крім того, зняв арешт з квартир активістів, накладений в травні 2017 року.

Активіст зазначив, що суддя Тетяна Величко, яка винесла рішення про арешт квартир, отримала сувору догану від Вищої ради правосуддя і взяла самовідвід у цій справі. Справу було перерозподілено на розгляд нового судді Святошинського районного суду - Сенько М.Ф.

Нагадаємо, в жовтні 2017 Апеляційний суд Києва заарештував земельну ділянку і заборонив будівництво на території автозаправної станції "ОККО" на вул. Ревуцького, 8 в Києві.

В серпні прокуратура подала позов про знесення скандальної заправки на вул. Ревуцького в Києві. Раніше прокуратура направила до суду клопотання про накладення арешту на земельну ділянку під автозаправкою на вул. Ревуцького і на всі об'єкти, які на ній розташовані. Крім того, прокуратура просила суд заборонити будь-які дії, пов'язані з будівництвом на цій ділянці. Суд першої інстанції в клопотаннях прокуратури відмовив.

Мережа АЗС "ОККО" входить до складу концерну "Галнафтогаз". Мажоритарним акціонером концерну є Віталій Антонов, серед міноритарних акціонерів - Європейський банк реконструкції та розвитку.

Конфлікт навколо будівництва на Ревуцького тривав кілька місяців. Там пройшло кілька мітингів, деякі з них завершилися бійкою. До теперішнього часу заправка майже готова. Вчора після відновлення будівельних робіт противники заправки знесли паркан і розгромили АЗС. Сім поліцейських в зіткненнях з протестувальниками постраждали.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram