ГоловнаСуспільствоЖиття

Князєв змінив начальника поліції Запорізької області (оновлено)

Новим керівником став Сергій Комісаров.

Князєв змінив начальника поліції Запорізької області (оновлено)
Олег Золотоноша
Фото: npu.gov.ua

Голова Запорізької обласної ради Григорій Самардак повідомив про переведення начальника Головного управління Національної поліції в області Олега Золотоноші на іншу посаду.

Про це він повідомив у Фейсбуці.

Самардак відзначив, що в Нацполіцію надходили численні звернення, в тому числі від облради, на підтримку збереження Золотоноші на займаній посаді.

"Депутатів і громадськість не почули. Дуже прикро. Незважаючи на численні звернення, в тому числі від Запорізької обласної ради, полковника Золотоношу перевели на іншу посаду. Є наказ. Уже підписано", - написав він.

Самардак вважає, що в регіоні була позитивна динаміка в боротьбі зі злочинністю під керівництвом Золотоноші, особливо з наркоторгівлею.

"Минулого року вперше за багато років вдалося знизити рівень злочинності в Запорізькій області. Саме Золотоноша мало не перший, хто почав масштабну, жорстоку боротьбу з наркоторгівлею в регіоні", - зазначив голова облради.

Самардак розповів, що запропонував Золотоноші посаду радника з безпеки, а також сподівається на гідного нового керівника поліції області.

Начальник відділу комунікацій Нацполіції області Катерина Людвік підтвердила, що Золотоношу перевели на іншу посаду, але яку саме, вона не знає, оскільки не бачила наказу про переведення. За її даними, в четвер Запоріжжя відвідає голова Нацполіції Сергій Князєв, який представить нового начальника поліції.

Кого саме призначено на цю посаду, Людвік не знає.

20 квітня Золотоноша заявив, що йому від керівництва Нацполіції "надходять рекомендації піти у відставку".

Оновлення 17:54. Начальником Головного управління Національної поліції в Запорізькій області став Сергій Комісаров. Керівник Нацполіції Сергій Князєв у четвер представив Комісарова особовому складу облуправління, пишуть Українськi Новини.

Комісаров із травня 2016 року працював начальником Управління поліції в Луганській області, до цього - заступником начальника цього управління.

Нагадаємо, Золотоноша очолив поліцію Запорізької області 18 січня 2017 року. До призначення, з листопада 2015 року, він був першим проректором Дніпропетровського держуніверситету внутрішніх справ, раніше - начальником управління протидії злочинності в сфері економіки ГУ МВС у Дніпропетровській області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram