ГоловнаСуспільствоЖиття

Апеляційний суд відмовився переносити справу про побиття євромайданівців в інший суд

Восьмеро суддів проходять свідками в цій справі.

Апеляційний суд відмовився переносити справу про побиття євромайданівців в інший суд
Экс-милиционеры и адвокат (в пиджаке)
Фото: Катерина Серко

Апеляційний суд Києва відхилив клопотання прокуратури про зміну підсудності за звинуваченням київських екс-міліціонерів у переслідуванні активістів Євромайдану. Справа стосується побиття і арештів активістів Автомайдану на вулиці Щорса в ніч на 23 січня 2014 року. Прокурор просив перенаправити справу в інший суд через те, що всі восьмеро суддів Дніпровського суду були допитані як свідки у провадженнях у справах Майдану, тому не можуть вершити правосуддя в одній із них. Прокурор заявив, що розгляд справи затягнеться, оскільки судді будуть брати самовідводи.

Але, як повідомляє кореспондент LB.ua, суд відхилив клопотання. Справу розглядатиме суддя Оксана Метелешко - вона під час допиту колег була в декреті.

Нагадаємо, колишнього заступника начальника УМВС м. Києва, начальника кримінальної міліції Олександра Кравченка, колишнього заступника начальника київського УБНОН Олександра Шевченка та його підлеглих Михайла Маринича, Романа Москальця, Олександра Швайчука звинувачують у перевищенні влади і службових повноважень за попередньою змовою групою осіб, що супроводжувалося насильством і спричинило тяжкі наслідки, свідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину і надання свідомо неправдивих показів, поєднаних з обвинуваченням особи в тяжкому злочині.

Як раніше повідомляли в ГПУ, дії колишнього заступника керівника столичної міліції кваліфіковані за ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 365, ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 383, ч. 2 ст. 384 КК України, а дії керівника і співробітників УБНОН ГУ МВС України в м. Києві кваліфіковані за ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 365, ч. 2 ст. 383, ч. 2 ст. 384 КК України. З цього епізоду злочину до кримінальної відповідальності притягнуто ще 14 правоохоронців. Серед них 13 "беркутівців", командир полку і командир роти, начальник відділу управління боротьби з незаконним обігом наркотиків і 8 "тітушок".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram