ГоловнаСуспільствоПодії

В Одеській області пенсіонер обстріляв будинок сусіда, лякаючи котів

Удома у стрільця вилучили колекцію зброї та набої.

В Одеській області пенсіонер обстріляв будинок сусіда, лякаючи котів
Фото: od.npu.gov.ua

У місті Рені Одеської області місцевий житель, лякаючи котів, кілька разів вистрілив у вікно сусідського житлового будинку.

Про це повідомляють на сайті місцевої поліції.

Зазначають, що до правоохоронців звернувся 51-річний житель міста Рені і повідомив, що хтось стріляв по вікнах його будинку. На місці поліцейські побачили, що, дійсно, в одне з вікон влучило сім невеликих куль. Крім того, під вікном знайшли металеві фрагменти, схожі на гільзи.

"З огляду на напрямок їх польоту, поліцейські «вийшли» на 56-річного місцевого пенсіонера. Під час обшуку його житла виявилося, що чоловік для власного задоволення зберігав колекцію зброї. У нього вилучили дві мисливські рушниці та 15 набоїв до них, одну пневматичну гвинтівку і 17 металевих куль, шість саморобних ножів, двокілограмову металеву ємність з дробом і пластикову кулю з болтом і двома кулями", - відзначили в поліції.

Увесь арсенал відправили на експертизу, яка засвідчить його технічний стан, а також вкаже, з якого саме зброї стріляли. Наголошено, що жодних дозвільних документів на зброю чоловік не надав.

На своє виправдання він заявив, що "в повній темряві проганяв із подвір'я чужих котів, тому не бачив, куди цілився".

Відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.4 ст.296 Кримінального кодексу (хуліганство). За результатами експертизи буде розглядатися питання про притягнення чоловіка до кримінальної відповідальності.

Нагадаємо, восени минулого року в місті Стрий Львівської області чоловік затримав двох хлопців, які стріляли з пневматичної зброї по котах, і передав їх поліції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram