ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики "ДНР" погрожують відібрати храми в УПЦ КП

Главі Донецького екзархату УГКЦ не дали навіть в'їхати на тимчасово окуповану територію.

Бойовики "ДНР" погрожують відібрати храми в УПЦ КП
Фото: wikipedia.org

Бойовики так званої "Донецької народної республіки" погрожують вірянам та священикам Української православної церкви Київського патріархату відібрати храми на окупованій території Донецької області.

Про це розповів єпископ Донецький і Маріупольський УПЦ КП владика Сергій на "молитовному сніданку" з головою Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павлом Жебрівським.

"За словами владики Сергія, на тимчасово окупованій території залишилися 36 парафій Української православної церкви Київського патріархату, і окупанти вимагають їх перереєструвати за так званим законам так званої республіки, інакше погрожують відібрати храми і виселити священиків", - ідеться в повідомленні департаменту інформаційної та внутрішньої політики Донецької ОДА.

Утиски на окупованій території відчувають віряни і священики Української греко-католицької церкви. За словами екзарха Донецького екзархату УГКЦ владики Степана, йому не дали навіть в'їхати на тимчасово окуповану територію, щоб здійснити молитву разом зі своїми одновірцями.

Нагадаємо, 31 серпня 2017-го російські силовики прийшли до на храму УПЦ КП у Сімферополі. Представники спецслужб увірвалися до приміщення головного храму, вжили силу щодо архієпископа  Сімферопольського і Кримського УПЦ КП Климента й ушкодили йому руку.

Силовики винесли ікони та майно з храму. Глава Меджлісу Рефат Чубаров заявив, що блокування храму УПЦ КП у Сімферополі свідчить про посилення тиску на українців у Криму.

Через розгром храму в Сімферополі російськими силовиками УПЦ КП звернулася до Європейського суду.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram