ГоловнаСуспільствоВійна

П'ятеро військових постраждали за день на Донбасі

Зафіксовано 33 обстріли.

П'ятеро військових постраждали за день на Донбасі
Архив
Фото: Макс Левин

Від початку доби російсько-окупаційні війська зробили 33 обстріли позицій українських військових на Донбасі. Внаслідок ворожого вогню четверо бійців дістали поранення, ще один - бойову травму.

На Луганському напрямку з реактивних систем залпового вогню, а також зі 152-мм артилерії, мінометів калібру 120 мм і озброєння танка агресор обстріляв укріплення ЗСУ поблизу Новолуганського. Також 120- і 82-мм міномети окупанти застосували в районі Троїцького. Зі 120-мм мінометів, БМП, гранатометів і великокаліберних кулеметів противник вів вогонь по захисниках Новозванівка, з мінометів калібру 120 мм - по захисниках Луганського, а міномети калібру 82 мм, гранатомети і озброєння БМП задіяв неподалік Новоселівки, повідомляє штаб АТО.

На Донецькому напрямку із заборонених 120 мм мінометів і гранатометів були обстріляні захисники Верхньоторецького, шахти "Бутівка" і Водяного. Також з мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних систем і стрілецької зброї окупанти відкривали вогонь по захисниках Авдіївки і шахти "Бутівка", з озброєння БМП - біля Талаківки й Богданівки, з великокаліберних кулеметів - поблизу Павлополя, Гнутового, Славного і Красногорівки, а зі стрілецької зброї - біля Широкиного. Крім цього, у районі Талаківки ворог застосував протитанковий ракетний комплекс, а біля Гнутового вів снайперський вогонь.

Нагадаємо, за минулу добу бойовики 69 разів обстріляли позиції українських військовослужбовців на Донбасі. У результаті виконання бойових завдань дев'ять військових дістали поранення, ще двоє - бойові травми.         

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram