ГоловнаСуспільствоЖиття

Івано-Франківськ отримав премію ПАРЄ, друга премія - у Броварів

Українське місто визнали найактивнішим у просуванні європейських цінностей.

Івано-Франківськ отримав премію ПАРЄ, друга премія - у Броварів
Фото: Александр Рудоманов

Парламентська асамблея Ради Європи у 2018 році присудила щорічну премію Приз Європи (Europe prize) Івано-Франківську. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ПАРЄ.

"Europe prize 2018, яка щорічно присуджується ПАРЄ місту, найбільш активному в просуванні європейського ідеалу, була присуджена Івано-Франківську в Україні", - сказано в повідомленні. Івано-Франківськ відзначено нагородою за міжнародне співробітництво в багатьох галузях, особливо - в академічній діяльності, оскільки івано-франківські університети тісно співпрацюють з багатьма іншими європейськими.

Місто також організовує низку тематичних і святкових заходів, присвячених Дню Європи та Європейський тиждень місцевої демократії. Місто славиться своїм яскравим культурним життям, що приваблює гостей зі всієї Європи, зокрема: Міжнародний ковальський фестиваль, Івано-Франківський півмарафон, Міжнародний фестиваль різдвяних колядок і Дні польської культури. У дні міста делегації з міст-побратимів приєднуються до громадян Івано-Франківська для урочистостей.

Читайте також: В Івано-Франківську встановили скульптуру Гомера Сімпсона

Сім інших міст: Бамберг і Мюнстер у Німеччині, Червія в Італії, Іссі-ле-Муліно у Франції і Сопот у Польщі, а також Бровари Київської області - були відзначені премією Plague of Honour - другою за значущістю нагородою Ради Європи.

Київ і Львів значаться в нагородному списку серед 16 муніципалітетів, які отримали почесну грамоту.

Приз Європи засновано Кабінетом Міністрів Ради Європи 1955 року як найвищу нагороду, якої удостоюються муніципалітети і регіони Європи. Приз складається з пам'ятної нагороди, медалі, диплома і стипендії для молодих людей з міста-переможця, які поїдуть на навчання до Європи.

Востаннє українське місто отримувало Приз Європи 2010 року - тоді нагорода дісталася Харкову.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram