ГоловнаСуспільствоЖиття

В Івано-Франківську встановили скульптуру Гомера Сімпсона

Її зробили, щоб про місто написали у ЗМІ. 

Фото: gk-press.if.ua

В Івано-Франківську на вулиці Січових Стрільців, 56 у суботу, 28 січня, відкрили скульптуру Гомера Сімпсона, персонажа американського мультсеріалу The Simpsons.

Висота скульптури - 2,5 метра. Її автор - Богдан Гладкий. Ініціатори встановлення - громадська організація "Асоціація студентського самоврядування Прикарпаття". Гомер зроблений із пінопласту і покритий спеціальною фарбою та встановлений на металевому каркасі.

Встановлення скульптури не має жодних комерційних цілей. Організатори зізнаються, що зробили її просто так, щоб про Івано-Франківськ написали в ЗМІ.

"Основна ідея була не просто поставити скульптуру, а й організувати щось таке, що спричинить резонанс, завдяки чому Івано-Франківськ може "спливти" в інформаційному просторі на всеукраїнському, а може, й на світовому рівні", - розповів голова ГО Сергій Дубей.

Він зазначив, що це тимчасова скульптура. Вона залишатиметься на цьому місці півроку, а далі ініціатори вирішать, забирати її чи залишити. Все залежить від реакції мешканців міста і туристів.

Персонаж Гомера Сімпсона вибрали жителі міста шляхом голосування в популярному пабліку "Типовий Франківськ" у соцмережі "ВКонтакті". За Гомера проголосували 4000 підписників, друге місце в голосуванні посіли пінгвіни Мадагаскару, третє - Шрек.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram