ГоловнаСуспільствоЖиття

Аваков підписав Меморандум про співпрацю з ФБР

Голова МВС провів робочу зустріч з директором ФБР Крістофером Реєм.

Аваков підписав Меморандум про співпрацю з ФБР
Фото: mvs.gov.ua

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков провів робочу зустріч із директором Федерального бюро розслідувань США Крістофером Реєм, протягом якої сторони підписали Меморандум про взаємне співробітництво.

Про це повідомляють на сайті МВС.

"Ми провели зустріч з директором ФБР Крістофером Реєм і підписали Меморандум про взаємне співробітництво з низки питань. Зокрема, боротьба з незаконним обігом наркотиків і кіберзлочинністю", - зазначив Аваков.

Міністр пояснив, що ця рамкова угода між МВС і ФБР дозволить зробити радикальний прорив у питаннях, які стосуються обміну інформацією, а також доступу до тих чи інших технічних можливостей.

"І одна з таких можливостей - це другий документ, який ми сьогодні підписали між Націполіцією і Департаментом ФБР. Його зусилля спрямовані на боротьбу з організованою злочинністю. З директором ФБР ми обговорили цілу низку загроз, які надходять до нас від путінського режиму. І також окреслили деякі спільні кроки, які дозволять боротися з російською агресією", - розповів міністр.

Під час зустрічі сторони також обговорили затримання учасників міжнародної злочинної платформи, відомої як Avalanche, яка щодня інфікувала по всьому світу до півмільйона комп'ютерів.

"Йдеться про затримання хакера, звинуваченого у США у використанні фальшивих документів і привласнені коштів. Цей злочинець був заарештований у Полтаві. І сьогодні ми разом з представниками ФБР ще раз повернулися до цієї ситуації. Наші колеги подякували нас за роботу наших фахівців. Спільна боротьба з кіберзлочинністю триватиме і далі, оскільки це діяльність, яка не має кордонів і меж", - підкреслив Аваков.

Нагадаємо, в червні 2016 року директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник і в.о. помічника заступника ФБР США Метью Мун підписали Меморандум про взаєморозуміння та співробітництво в боротьбі з корупцією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram