ГоловнаСуспільствоЖиття

У Чернігові затримали військового-контрактника, який продавав гранатомети і гранати

За попередньою інформацією, боєприпаси привезено із зони АТО.

У Чернігові затримали військового-контрактника, який продавав гранатомети і гранати
гранатометы РПГ-26
Фото: npu.gov.ua

У Чернігові правоохоронці затримали військовослужбовця-контрактника за незаконний продаж двох гранатометів і гранат.

Про це повідомляють на сайті Головного управління Нацполіції України.

Зловмисника затримано згідно зі ст. 208 КПК, відкрито кримінальне провадження за статтею про незаконні дії з вогнепальною зброєю і боєприпасами. Також розглядається можливість кваліфікації дій затриманого за ще однією статтею Кримінального кодексу - ч.3 ст. 410 (викрадення, привласнення, вимагання військовослужбовцем зброї, бойових припасів, вибухових або інших бойових речовин).

На початку квітня військовослужбовець продав цивільній особі п'ять ручних гранат і майже півтори сотні патронів калібру 7,62 мм.

"Продовжуючи злочинну діяльність, 17 квітня він реалізував два гранатомети РПГ-26, за які отримав майже 19 тис. гривень. Після цього зловмисника відразу затримали згідно зі статтею 208 Кримінально-процесуального кодексу України", - повідомили в поліції.

За попередньою інформацією, боєприпаси були привезені військовослужбовцям із зони АТО.

Зброю, боєприпаси і гроші вилучено. Вирішується питання про повідомлення затриманому про підозру, а також обрання йому запобіжного заходу у вигляді взяття під варту.

Нагадаємо, раніше в Чернігівському районі правоохоронці виявили та ліквідували схрон боєприпасів, облаштований на звалищі неподалік від одного з військових об'єктів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram