ГоловнаСуспільствоЖиття

Рятувальники провели протипожежні навчання в одному зі столичних ТРЦ

На підземній парковці також пройшли практичні тренування.

Рятувальники провели протипожежні навчання в одному з торгово-розважальних центрів Києва.

Про це повідомляють на сайті Київської міськдержадміністрації.

Зазначають, що співробітники пожежних служб перевірили систему оповіщення, стан засобів пожежогасіння, вентиляцію, протипожежну сигналізацію і оглянули диспетчерський пункт.

Фото: kyivcity.gov.ua

Під час навчань на підземній парковці ТРЦ також пройшли практичні тренування: рятувальники ліквідували пожежу в результаті загоряння автомобіля.

Фото: kyivcity.gov.ua
Фото: kyivcity.gov.ua

У КМДА повідомили, що почали проводити перевірки в усіх столичних ТРЦ, у місті їх понад 100.

"Ми маємо повну координацію муніципальних служб Києва і підрозділів головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій. Спільно проводимо перевірки ТРЦ, яких у столиці налічують понад 100. Я звертаюся до кожного власника й орендаря з проханням відповідально поставитися до наявності протипожежних засобів у місцях масового перебування людей. Ми зараз повинні відпрацювати і дії рятувальників, і перевірити наявність протипожежних систем", - сказав заступник голови КМДА Петро Пантелєєв.

Він також зазначив, що торік міські служби перевіряли на дотримання правил пожежної безпеки в основному дитсадки і школи. Цього року акценти будуть зроблені на перевірки ТРЦ.

Нагадаємо, влада Києва вирішила перевірити всі столичні ТРЦ, комплекси й інші заклади масового перебування людей, щоб уникнути повторення трагедії, яка трапилася в російському місті Кемерово. У неділю там згорів торгово-розважальний комплекс "Зимова вишня", загинули 64 людини, в тому числі 41 дитина.

У КМДА заявили, що в разі виявлення порушення пожежної безпеки торгові центри в столиці закриватимуть через суд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram