ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Психічно хворі пацієнти Львова не отримують безкоштовні ліки, - головлікар психоневрологічного диспансеру

Пацієнти купують ліки за свої гроші

Психічно хворі пацієнти Львова не отримують безкоштовні ліки, - головлікар психоневрологічного диспансеру
Фото: Макс Левин

Комунальний заклад Львівської обласної ради Львівський обласний клінічний психоневрологічний диспансер не може виписувати пацієнтам Львова безкоштовні рецепти через відсутність грошей в бюджеті. Про це в коментарі LB.ua повідомив головний лікар установи Володимир Яєчник.

«Ми весь час мали гроші з бюджету області для того, щоб виписувати безкоштовні ліки жителям Львова. В кінці минулого року департамент охорони здоров'я заборонив нам це робити, а з початку 2018 року не виділив на цю статтю ні копійки. Ми вже четвертий місяць не можемо виписати безкоштовні рецепти нашим пацієнтам з психічними розладами. Зараз у нас лавина скарг, але ми безпорадні в рішенні ситуації. Є міське управління охорони здоров'я, жителів якого ми обслуговуємо, і є департамент охорони здоров'я області, в складі якого ми перебуваємо, і йде боротьба між керівниками. Департамент нам грошей не дає, каже, що це має робити місто, а місто грошей не дає, тому, що вважає, що це має робити область», - повідомив Яєчник

За його словами, диспансер зараз обслуговує 5 тис. дорослого населення Львова, і останній безкоштовний рецепт для них був виписаний на початку грудня.

Нагадаємо, понад 1 млн українців страждають на психічні розлади.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram