ГоловнаСуспільствоПодії

Київські водолази шукають у Дніпрі тіло студентки, що стрибнула з мосту

Дівчина мала проблеми з продовженням посвідки на проживання.

Київські водолази шукають у Дніпрі тіло студентки, що стрибнула з мосту
Фото: dsns.gov.ua

Київські водолази з 17 лютого шукають у Дніпрі тіло дівчини 1999 року народження, яка, за даними поліції, стрибнула з мосту Патона. Про це йдеться на сайті ДСНС.

Пошуки ведуть водолази аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС у Києві, водолази КМДА, міжрегіонального центру швидкого реагування міста Ромни та рятувальники мобільного рятувального центру ДСНС України. Водолази обстежують Дніпро від мосту Патона до Дарницького мосту.

Газета "Факти" пише, що дівчина - це студентка Національного медичного університету імені Богомольця Мукаддас Насирлаєва. Вона пропала ще наприкінці січня.

"Виявилося, трагедія сталася ще 30 січня, у день зникнення Мукаддас. Досі нам було відомо, що о 17:00 Мукаддас зайшла в метро на станцію «Політехнічний інститут» - і пропала. Тепер же з'ясувалося, що вона вийшла на станції «Дніпро». Звідти пішки дійшла до мосту Патона і стрибнула в річку. Нам хотілося б вірити, що Мукаддас жива, але, на жаль, камери відеоспостереження зняли момент, як вона стрибнула", - розповів глава туркменської діаспори Ровшанбек Розметов.

На його думку, дівчина стрибнула через проблеми з дозволом на проживання в Україні.

"У Мукаддас закінчилася тримісячна віза, потрібен був дозвіл на проживання. За реєстрацію іноземних студентів у ВНЗ відповідає деканат. Мукаддас потрібно було подати в посольство Туркменістану завізовану деканом факультету заяву про сприяння у вирішенні питання з дозволом на проживання в Україні. Але заступник декана з роботи з іноземними студентами підписувати заяву чомусь відмовилася. Коли Мукаддас принесла заяву, заступник декана її порвала", - розповів він.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram