ГоловнаСуспільствоЖиття

80 українських миротворців повертаються з 14-річної місії в Ліберії

Ще 25 українців повернуться наступного тижня.

80 українських миротворців повертаються з 14-річної місії в Ліберії
Украинские миротворцы в Либерии
Фото: GeneralStaff.ua\Facebook

У зв'язку з завершенням миротворчої операції 80 українських військових сьогодні, 10 лютого, повертаються в Україну з Ліберії, повідомляє Генштаб ЗСУ.

"Український 56 окремий вертолітний загін Місії ООН в Ліберії, який виконував завдання в цій африканській країні з січня 2004 року, повертається додому. Відповідно до резолюції Ради безпеки ООН в квітні цього року завершується дія мандату місії ООН в Ліберії, тому всі військові і поліцейські підрозділи будуть виведені з країни", - інформує Генштаб.

Український екіпаж вертольота Мі-8 виконав останній політ над містом Монровія 24 січня 2018. Так завершилася одна з найтриваліших миротворчих місій Збройних Сил України. Майже чотирнадцять років вітчизняні авіатори забезпечували супровід наземних колон, транспортні та пасажирські перевезення, проводили повітряне патрулювання кордонів, медичну евакуацію і пошуково-рятувальні операції.

Ще 25 осіб і три вертольоти МІ-8 повернуться в Україну наступного тижня, повідомляє українське представництво при ООН.

Україна бере участь у миротворчій діяльності ООН з липня 1992 року.

За даними українського представництва при ООН, 539 «блакитних касок» (489 військовослужбовців і 50 поліцейських) представляють Україну в семи операціях ООН з підтримання миру, місія в Ліберії - 185 осіб.

Нагадаємо, раніше Україна повернула з Ліберії три бойові вертольоти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram