ГоловнаСуспільствоПодії

Обвинувачений у причетності до вбивства учасника АТО в Києві отримав 8 років в'язниці і був амністований

Суд амністував Корнейка, оскільки він має двох малолітніх доньок.

Обвинувачений у причетності до вбивства учасника АТО в Києві отримав 8 років в'язниці і був амністований
Фото: goodvin.info

Святошинський районний суд засудив до восьми років в'язниці і амністував Євгена Корнейка, якого звинуватили в убивстві військовослужбовця, учасника антитерористичної операції Артема Приходька в Києві.

Про це свідчить вирок суду від 2 лютого.

Як повідомляли, 27 вересня 2015 року вночі біля кафе на проспекті Леся Курбаса стався конфлікт між групою військових - учасників АТО і трьома чоловікам, серед яких був Корнейко. Словесна перепалка переросла в бійку, протягом якої Корнейко почав бити військових, а його друг Артур Бірюк - стріляти з пістолета.

Після прибуття поліції обвинувачений намагався утекти з місця злочину, сів у свій автомобіль Audi А4, збив дівчину-пішохода і скоїв наїзд на потерпілого Приходька. У результаті отриманих травм військовослужбовець помер.

Протягом суду Корнейко повністю визнав свою провину. За його словами, військові перебували в нетверезому стані і почали першим провокувати конфлікт, що спричинив бійку. Також Корнейко розповів, що в його автомобілі було розбите лобове скло і він не бачив, що здійснює наїзд на Приходька.

Він заявив, що щиро розкаюється і що не знав про наявність вогнепальної зброї в його друга Бірюка.

"Суд визнав його винним за ч. 2 ст. 296 (хуліганство), ч. 1 і ч.2 ст. 286 (порушення правил дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого) Кримінального кодексу і засудив до 8 років в'язниці. При цьому суд амністував підсудного, оскільки в нього є дві малолітні доньки", - наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, в ніч з 26 на 27 вересня 2015 року компанія учасників АТО відзначала в кафе "Пальміра" у Святошинському районі Києва демобілізацію третьої хвилі. Між бійцями і місцевими відвідувачами сталася сутичка, в результаті якої загинув Артем Приходько.

30 вересня один з трьох підозрюваних - Вадим Козаченко - самостійно здався правоохоронцям. Ще один - Артем Бірюк - був застрелений у червні 2016 року біля під'їзду свого будинку в Києві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram