ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

У Вінниці вирішили продовжити карантин через грип

Вимушені канікули продовжені до 12 лютого включно.

У Вінниці вирішили продовжити карантин через грип
Фото: zn.ua

У Вінниці прийнято рішення на тиждень продовжити карантин у всіх школах і позашкільних навчальних закладах в зв'язку з високим рівнем захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ).

Відповідне рішення у вівторок, 6 лютого, прийняв Вінницький виконавчий комітет, інформує прес-служба Вінницької міської ради.

"Для запобігання поширенню грипу в позашкільних та загальноосвітніх навчальних закладах міста вимушені канікули продовжити до 12 лютого включно", - йдеться в повідомленні.

Також керівникам приватних установ і громадських організацій рекомендовано призупинити проведення заходів з масовим перебуванням дітей.

Згідно з повідомленням, на п'ятому тижні захворюваність на гострі респіраторні інфекції продовжує зростати. За медичною допомогою з приводу респіраторних захворювань звернулося 4 тис. 454 вінничанина, інтенсивний показник становив 1 202,5 на 100 тис. населення, що вище епідемічного порогу (1 132,7) на 6,2%. 71,6% з числа хворих становлять діти до 18 років (3 189), при цьому 61,4% - це діти вікової групи від 5 до 14 років.

"За цей тиждень госпіталізовано в лікувально-профілактичні установи міста 119 осіб з ознаками захворюваності на гострі респіраторні інфекції, в тому числі 83 дитини (70%)", - наголошується в повідомленні.

Раніше на карантин через грип закрили школи в Запоріжжі, Рівному, Житомирі, Миколаєві.

У Києві призупинено навчання в 20 школах, де рівень захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ) перевищив 20%, крім того, в 35 школах припинено навчання в окремих класах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram