ГоловнаСуспільствоПодії

Протестувальники вкотре перекрили два пункти пропуску на кордоні з Польщею (оновлено)

Жителі прикордонних сіл виступають проти обмежень безмитного ввезення товарів.

Жителі прикордонних населених пунктів Львівської області вчетверте з початку року перекрили дороги до пунктів пропуску на україно-польському кордоні. З ранку 3 лютого протестувальники заблокували дороги в Шегинях і Раві-Руській, про це інформує місцевий ресурс ZAXID.net.

Фото: http://tvoemisto.tv

На пункті пропуску Шегині близько 20 осіб безперервно переходять дорогу пішохідним переходом. Пропускають по 3-4 автомобілі кожні 15 хвилин, повідомляє Патрульна поліція області.

На пункті пропуску Рава-Руська рух блокують близько 30 осіб, пропускаючи по одному авто кожні 15 хвилин.

Один з організаторів акцій Володимир Васьків 2 лютого заявляв, що перекриття дороги триватиме до 18:00.

"Буде проблемно, щоб люди відчули, що це непорядок, що цей закон з часом на них також буде впливати, коли поїдуть щось собі придбати на суму більш ніж 50 євро. Чому ми не можемо на 500 євро, як було, купити товар і спокійно поїхати в Україну?" - заявив організатор акції.

Блокування доріг до пунктів пропуску на кордоні організовують люди, які незадоволені законом про новий порядок перетину кордону, введений для боротьби з малою контрабандою. Він передбачає обмеження на безмитне ввезення товарів на територію України вартістю не більш ніж 50 євро та вагою не важче 50 кг до одного разу на три доби.

Перекриття доріг планувалося ще минулих вихідних, проте мітингувальники тоді вирішили перенести протест ближче до засідання Верховної Ради, яке відбудеться 6 лютого. Їхні вимоги тоді також змінилися і зараз головною з них є скасування норми про "24 години" перебування за кордоном. У Верховній Раді зараз зареєстровано законопроект народного депутата Львівської області Андрія Антонищака, який пропонує скасувати цю норму.

Оновлено. Рух біля пункту пропуску "Шегині" на українсько-польському кордоні відновлено, повідомляє "Інтерфакс" з посиланням на прес-службу управління патрульної поліції Львівської області.

Як зазначено в повідомленні, акція протесту проти змін у митних правилах щодо переміщення товарів через кордон біля цього пункту пропуску завершилася о 13.00.

"За час перекриття дороги ситуація була стабільно спокійною, дрібні конфлікти між водіями і протестувальниками усувалися на місці", - зазначено в повідомленні.

За даними поліції, акція протесту біля пункту пропуску "Рава-Руська – Хребенне" досі триває.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram