ГоловнаСуспільствоЖиття

Радіофоби змусили "Київстар" демонтувати базову станцію на Осокорках

Місцеві жителі злякалися випромінювання.

Жителі столичних Осокорків змусили "Київстар" демонтувати базову станцію на вулиці Чавдар через страх перед випромінювання. При цьому, як пише видання ITC, оператор встановлював її на вимогу інших мешканців мікрорайону, де через щільну висотну забудову постійно спостерігаються проблеми з мобільним зв'язком.

Фото: Дмитро Зоммер

"На жаль, незважаючи на дані ВООЗ, знаходяться люди, які виявляють радіофобію, виступають проти установлення БС. Ба більше, вчиняють дії, які можна кваліфікувати як незаконне перешкоджання господарській діяльності. Однак ми вирішили не ескалувати ситуацію і знайти інші варіанти для посилення зв'язку в цьому мікрорайоні", - заявив мобільний оператор.

Це не перший випадок, коли люди, які ігнорують наукові дослідження про відсутність шкоди радіовипромінювання, домагаються свого. Торік Міністерство охорони здоров'я України схвалило підвищення норми гранично допустимого рівня електромагнітного випромінювання в Україні. Минулі обмеження були прийняті ще 1996 року і, за мірками сучасних європейських норм, є занадто суворими, що негативно позначиться на швидкості впровадження 4G в Україні. Адже що менша потужність базової станції, то більшу їхню кількість потрібно для покриття однієї й тієї самої території. Проте через судовий позов активістів Міністерство охорони здоров'я України було змушене призупинити своє рішення на невизначений термін і зобов'язало операторів зменшити потужність базових станцій.

При цьому проведені Всесвітньою організацією охорони здоров'я дослідження не підтверджують вплив випромінювання базових станцій на здоров'я людини чи на навколишнє середовище.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram