ГоловнаСуспільствоЖиття

Аваков: ОЗУ на чолі з екс-директором "Укрспирту" готувало терористичні атаки на держустанови

За словами міністра, слідство поки не може назвати імена всіх підозрюваних.

Аваков: ОЗУ на чолі з екс-директором "Укрспирту" готувало терористичні атаки на держустанови
Михайло Лабутін
Фото: uainfo.org

Організоване злочинне угруповання на чолі з колишнім директором "Укрспирту" Михайлом Лабутіним готувало терористичні атаки на державні установи.

Про це заявив на брифінгу в Харкові міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, повідомляють на сайті МВС.

"Ідеться про велику групу зловмисників, які вчинили декілька замовних убивств і замахів на вбивства в місті Києві. З них названі не всі, тільки ті, про які слідство прийняло рішення повідомити", - сказав Аваков.

Він також додав, що злочинна організація планувала терористичні атаки на держустанови.

"Група бойовиків готувала терористичні атаки на державні установи, в тому числі й усунення низки державних функціонерів, міністра й інших посадових осіб", - зазначив голова МВС.

Нагадаємо, напередодні стало відомо про затримання Лабутіна на території Румунії. У Генпрокуратурі уточнили, що 19 грудня 2017 року було проведено понад 60 обшуків у різних регіонах України, затримано шістьох активних учасників цієї злочинної організації.

У грудні 2014 року Лабутіну було оголошено підозру у справі про розтрату й ухилення від ПДВ на 172,5 млн і 28,2 млн гривень відповідно. Через декілька днів озброєні люди з батальйону "Айдар" вивезли Лабутіна з лікарні. У батальйоні заявили, що захищають його від "свавілля Генпрокуратури".

Лабутіна звільнили з посади гендиректора "Укрспирту" й оголосили в розшук. Лабутіна на чолі "Укрспирту" замінив Віктор Панков, якого застрелили в травні 2017 року в Києві. Наприкінці грудня поліція затримала підозрюваних в убивстві Панкова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram