ГоловнаЕкономікаДержава

"Айдар" викрав голову "Укрспирту", щоб захистити від "свавілля ГПУ"

Михайло Лабутін готує відеозвернення і зустрінеться з журналістами, щойно зникне загроза його життю

"Айдар" викрав голову "Укрспирту", щоб захистити від "свавілля ГПУ"
Михаил Лабутин
Фото: te.20minut.ua

Гендиректора держпідприємства "Укрспирт" Михайла Лабутіна, якому напередодні висунули підозру в розтраті і ухиленні від сплати податків, не викрали з лікарні, як раніше повідомили правоохоронці, а "вивезли в безпечне місце".

Про це йдеться в заяві батальйону "Айдар", яку процитувала прес-служба "Укрспирту".

У заяві "Айдару" повідомляється, що працівники підприємства звернулися до батальйону з проханням захистити підприємство та його директора Михайла Лабутіна "від свавілля Генпрокуратури та Державної фіскальної служби до з'ясування всіх обставин".

"19 грудня о 12.00 директор мав дати екстрений брифінг у Центрі кардіології та кардіохірургії і розповісти, що відбувається у спиртовій галузі, хто "кришував" корупційні схеми і сьогодні чинить тиск на директора "Укрспирту", - йдеться в процитованому повідомленні.

"Об 11.45, за оперативною інформацією бійців "Айдару", представники фіскальної служби та слідчі прокуратури мали вивезти директора "Укрспирту" Михайла Лабутіна, а якщо не вдасться, застосувати препарати, які спровокують серцевий напад, щоб він замовк назавжди",- йдеться в повідомленні "Айдару".

Тому добровольці, які охороняли Михайла Лабутіна, прийняли рішення перешкодити цим планам і вивезти директора в безпечне місце, додали в батальйоні.

"Зараз Михайло Юрійович готує відеозвернення. Також він обов'язково проведе зустріч з журналістами, яка планувалася на сьогодні, щойно зникне загроза його життю. Оскільки цей випадок лише підтвердив, що інформація, яку збирається озвучити генеральний директор ДП "Укрспирт", має стати публічною", - йдеться в заяві.

Раніше заступник голови Державної фіскальної служби Володимир Хоменко повідомляв, що Лабутіна нібито викрали "невідомі озброєні особи в камуфляжі".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram